E.E.N.® therapie

Ik ben erkend E.E.N.® therapeut. E.E.N.® staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. Eclectisch betekent 'uit alle systemen het beste halen en er tevens de Eenheid in zien'. In de therapie kan gebruik gemaakt worden van Oosterse, Westerse, de traditionele Chinese en nog oudere volksgeneeskunde.

De E.E.N.® therapie is een holistische geneeswijze, die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn.

De E.E.N.® therapeut werkt vanuit de energie en de stof en geeft een symptomatische - op menselijke maat gesneden - behandeling, terwijl de oorzaak wordt gezocht op het niveau van bewustzijn, het energetisch en fysieke lichaam. Er wordt gewerkt vanuit het chakrasysteem. Wanneer er een verstoring is in het lichaam kan men deze ook terugvinden op chakra-niveau.

De E.E.N.® therapie is energetisch van aard en werkt vanuit het meridiaansysteem om blokkades op energetisch/emotioneel/fysiek niveau in het energiesysteem en lichaam op te sporen en de energie te herstellen. Met de begrippen yin en yang worden verstoringen in de dynamiek en de balans uitgedrukt.

De behandeling is een causaal gerichte therapie. Er wordt een holistische diagnose gesteld via een uitgebreide anamnese, polsdiagnostiek en psychonomie.

Binnen de E.E.N.® therapie wordt er gebruik gemaakt van diverse ondersteunende therapieën.

De therapie bestaat verder uit het behandelen van voedingsintoleranties, drainageproblemen, fysieke verstoringen en toxinebelasting. Verder wordt er gewerkt met thematherapie, de kracht van vergeving, regressietherapie, psychotherapie, ademhalingstechnieken, endocrinologie en handreflexzonetherapie.

Waarom E.E.N.® therapie

Genezing komt altijd van binnenuit: 95% van onze klachten komen vanuit het onderbewuste. Het zijn vaak ervaringen die zijn opgeslagen in het celgeheugen die nog niet goed zijn verwerkt.

Je kunt dan ook eigenlijk dankbaar zijn voor de symptomen die je ervaart. Het zijn tekenen vanuit je lichaam dat het uit balans is en dat je actie moet ondernemen om gezond te blijven.

Je leert opnieuw open te staan voor je innerlijke signalen en op de stroom van het leven te vertrouwen. Je durft weer te vertrouwen op jezelf. Het lijkt op het eerste gezicht misschien heel onwaarschijnlijk of 'zweverig' omdat we zo niet meer worden opgevoed en onderwezen, toch is het heel logisch als je deze kennis over je eigen natuur weer tot je neemt en leert gebruiken.

De innerlijke wijsheid die je dan verkrijgt kun je toepassen op alle gebieden van het leven: relaties, werk en gezondheid.

Indicatie: de E.E.N.® therapie kan in alle leeftijdsfasen worden ingezet en is een op zichzelf staande therapie maar kan ook ter ondersteuning en aanvullend worden ingezet naast een reguliere behandeling.

Contra-indicatie: sommige lichamelijke symptomen en psychische stoornissen. In dit geval zal  ik doorverwijzen naar de reguliere hulpverlening.

 

 

Bedankt voor je aanmelding!
Sylvia Peters Rit
Natuurgeneeskundig therapeut en lifestyle coach
Afspraak maken Carmelietenstraat West 23
5831 DR Boxmeer
06-10811532 Stuur WhatsApp-bericht